Trotinetele electrice, un mod simplu de a te deplasa zilnic cu uşurinţă


Trotinetele electrice sunt unule dintre cele mai practice mijloace de transport la ora actuală. Cum orașele au devenit arhipline de mașini, să ai o trotinetă în ziua de azi este o adevărată mană cerească pentru a te deplasa în fiecare zi. 

În ultimii ani s-a dovedit că tot mai mulți oameni au devenit interesați de mijloace de transport electrice. Nici nu ne mai miră, ţinând cont că oraşele mari ale ţării strănută de atât fum de la ţevile de eşapament ale maşinilor clasice, plus aglomerarea și traficul la orele de vârf, situaţii greu de descris de orice cetăţean. Astăzi vreau să vă arăt cum ne ajută pe noi aceste trotinete dacă le-am achiziţiona:

1. Viteza la care ajung aceste vehicule electrice

Depinde de modelul pe care îl alegem. Trotinetele electrice pot varia în ceea ce privește viteza. Majoritatea modelelor au o viteză maximă de 30 de kilometri la oră.
La orele de vârf, viteza medie cu maşina, într-un oraş foarte aglomerat cum este de exemplu Bucureştiul, ajunge la doar 8 kilometri la oră. Cu trotineta însă se poate ajunge la o viteză mai mare de 8 km/h, iar costurile sunt minuscule.  

2. Timpul de încărcare și care este autonomia

Timpul lor de încărcare variază de la 2 la 5 ore, la fel, depinde de modelul ales, iar la cele pentru copii și adolescenți poate fi și de 40 de minute. În ceea ce privește autonomia pe încărcare, ea poate varia între 20 și 45 de kilometri, suficient cât să ajungi la locul de muncă cu o singură încărcare.

3. Dimensiunea și greutatea trotinetelor electrice 

Dimensiunile trotinetelor electrice variază. Bine de ştiut este faptul că vom găsi modele de 915 x 465 x 21, de 106 x 110 x 47, dar și de 1090 x 1120 x 500. Greutatea depinde de dimensiuni, desigur, și poate fi de la 11 kilograme, până la 16,5 kilograme.

4. Greutatea suportată

O trotinetă electrică pentru adulți suportă fără probleme greutăți ridicate, undeva cam până la 120 de kilograme. Ghidonul poate fi ajustat la unele modele, așa încât să se potrivească perfect pe înălțimea utilizatorului și să ofere o poziție comodă.

5. La ce fel de priză se încarcă o trotinetă

Nu trebuie o priză specială pentru a încărca bateria trotinetei. Cea clasică, de 220 de V, pe care o avem cu toții acasă este perfectă.

Avantaje

O trotinetă electrică este în mod sigur un mijloc de transport pe care ar trebui să-l luăm în considerare după atâţia ani de suferinţă în traficul urban.

Circulăm ecologic, consumăm puțin și salvăm planeta. 
Nu are nevoie de loc de parcare. Odată ajunşi la destinație, o putem plia și intrăm liniştiţi în clădire.
Cost mai scăzut decât cel al bicicletei electrice

Pentru a vedea alte trotinete electrice, vă invit să fiţi prezenţi pe data de 16 iunie, în showroomul evoMAG, pe Splaiul Unirii nr. 257-259 din București. Aici veţi putea încerca 40 de modele. Sper să vă alegeţi unul!