Sus pe hoverboard şi sănătatea dansează

Hoverboard-urile au câştigat mult teren, ele devenind unele dintre cele mai populare mijloace alternative de transport. Mulţi tineri le achiziţionează pentru a fi în trend, unii doar de curiozitatea funcţionării lor, iar cei mai puţini le ştiu şi avantajele.
Ce este un hoverboard

Hoverboardul este un device locomotor, o combinaţie între un scooter și un skateboard și care se folosește de electricitate pentru a se deplasa. În română, se poate găsi și sub denumirea de scuter electric cu balans automat.

Hoverboardurile sunt controlate exclusiv de picioarele utilizatorului. Dacă el se înclină în față, hoverboardul merge înainte. Dacă se înclină în spate, device-ul se oprește sau se poate mișca înapoi. Viteza este stabilită de două suporturi cu senzori de presiune, de la nivelul picioarelor. Provocarea este păstrarea echilibrului, pentru o plimbare plină de adrenalină. Este recomandată utilizarea unui echipament de protecție, mai ales că aceste „jucării” pot atinge viteze chiar și de 20 km/h.

Cea mai bună parte la hoverboarduri este că sunt portabile. Se pot transporta aproape oriunde dorește utilizatorul. Deși nu sunt acceptate pe stradă, în trafic sau la aeroport, oricine se poate bucura de ele în aer liber.

Ele au şi o serie de beneficii asupra sănătăţii pe care vi le voi prezenta.

Pe lângă viteza şi usurinţa de deplasare pe un hoverboard, mai ales în zonele urbane extrem de aglomerate, care sunt avantaje incontestabile, vreau să vă mai spun că ele au efecte pozitive şi asupra sănătăţii noastre. Iată câteva:

Îmbunătăţeşte echilibrul şi reflexele
Mersul pe un hoverboard nu este simplu, însă pentru cine o poate face, clar va vedea o îmbunătăţire considerabilă la echilibrul său şi la reflexe. Ce face acest lucru? Tehnologia sa, care presupune să ne aplecăm înainte şi inapoi sau să ne lăsăm pe o parte pentru a activa sistemele de accelerare, încetinire, cotire sau frânare. Aşa, viteza nostră de reacţie va deveni excelentă

Ajută toţi muşchii din corp

Hoverboard-ul este o mană cerească pentru muşchii corpului, fiindcă ne forţeaza să ne menţinem spatele drept atunci când mergem pe el. Ca în orice activitatea muşchii sunt încontinuu activaţi şi lucrează pentru a ne ajuta să ne menţinem echilibrul. La fel este valabil şi pentru creier, care se oxigenează mai bine, ceea ce duce la performanţa de a fi mai productiv şi mai concentrat în orice activitate prestată.

Calorii arse cu certitudine

Teoretic, numărul de calorii pe care îl putem arde după o plimbare pe hoverboard depinde de forma şi de mărimea dispozitivului, dar în medie, un om arde cca. 285 de calorii în timpul unei plimbări de o jumătate de oră. Cel mai mare beneficiu este că reprezintă un mod excelent de a depune efort, însă nu ca atunci când practicăm sporturi epuizante.

NU POLUEAZĂ!

Hoverboard-ul nu poluează atmosfera şi are o eficienţă bună din punct de vedere al energiei folosite. Este suficient să fie încărcat timp de câteva ore/zi şi putem călători apoi cam 20 de kilometri. Ce bine ar fi dacă tot mai mulţi oameni ar vehicule electrice; aşa ar scădea poluarea din oraşe şi s-ar crea un mediu mult mai sănătos pentru noi toţi.

Uşor de întreţinut

Ca să întreţinem un hoverboard nu ne costă nimic. Nu are nevoie să fie dus în service sau să îi fie pus combustibil. Este foarte rezistent, având o durată lungă de viaţă. Nici garaj nu îi trebuie, căci el poate fi depozitat cu uşurinţă oriunde în locuinţă sau la locul de muncă. Toate aceste lucruri duc la economii frumuşele în fiecare lună, iar banii puşi deoparte îi putem folosi pentru altceva.

Cu un hoverboard nu vom mai ajunge niciodată cu întârziere din cauza traficului sau a imprevizibilităţii mijloacelor de transport în comun.

Hoverboard-ul pentru copii

Hoverboard-ul este o modalitate excelentă prin care copilul își poate dezvolta echilibrul, fiindcă nu are un ghidon de care să se sprijine. Coordonarea corpului va fi și ea stimulată deoarece fiecare curbă se va face aplicând puncte de presiune.

Pentru a vedea alte hoverboard-uri, vă invit să fiţi prezenţi pe data de 16 iunie, în showroomul evoMAG, pe Splaiul Unirii nr. 257-259 din București. Aici veţi putea încerca 40 de modele. Sper să vă alegeţi unul!