Moduri de a economisi apa

Salariile din România ne-au învăţat cum să facem economie, cum putem economisi apa astfel încât să ne rămână bani pentru alte priorităţi. Dar situaţia economică nu este singurul motiv pentru care trebuie să economisim apa, de pildă, trebuie să înţelegem că apa potabilă nu este un lichid inepuizabil şi, dacă vrem să lăsăm o moştenire de preţ, copiilor, trebuie să o păstrăm în condiţii cât mai bune această comoară.

Aşadar, dacă veţi considera utilă lista mea, vă rog să şi ţineţi cont de ea.

Când spăl vasele manual nu las apa să curgă în timpul clătirii acestora, astfel, umplu o chiuvetă cu apă pentru a face acest lucru.

Frigidere este răcit printr-un flux de aer. Sfatul meu este să renunţaţi la cele cu fluxuri de apă.

De obicei în familie se utilizează maşina de spalat rufe doar atunci când se poate umple cantitativ, astfel economisesc aproximativ 1 mie de litri de apă lunar.

Când vreau să consum apă rece, păstrez în frigider un vas cu apă, în loc să las apa să curgă la robinet minute în şir pentru a se răci.

Cam aşa mă motivez eu când vine vorba de ecomomia la apă.

Ce vreau să vă mai anunţ, este faptul că la București, pe 25 aprilie, Comisia Europeană lansează o campanie de informare pe această temă.

Piesa centrală a campaniei #EconomieLaEnergie este un pavilion mobil, în care publicul va putea să afle, la apăsarea unui buton, idei practice de economisire a energiei casnice. Fiecare dintre cei patru pereți interactivi ai acestuia va oferi soluții pentru câte una dintre camerele casei: bucătărie, sufragerie, baie sau dormitor.

Pe durata turneului european propus de Comisie, vizitatorii vor putea afla soluții simple de economisire a energiei, și vor fi organizate activități pentru clase de elevi și pentru familii. Turneul va avea loc în perioada 25 aprilie – 1 mai la București (în parcarea București Mall – Vitan), între 3 – 6 mai la Mioveni și între 9 – 13 mai la Craiova.