Alessa sau aleasa ținutei tale

Femeia modernă ocupă poziții în marile companii, în parlamentul european, se ocupă de afaceri, este dezvoltator, ocupă funcții în aviație, armată, etc, dar pentru a concura cu pozițiile sociale care altmiteri erau destinate în unanimitate bărbatului, nu sunt suficiente numai competențele pe care le deține în domeniu vizat.
Treptat, femeia modernă a trebuit să împrumute din calitățile specific masculine pentru a fi credibilă în fața dezvoltatorilor, iar acest lucru a început chiar cu vestimentația. Multe dintre doamne au adoptat o vestimentație office cu note masculine în detrimentul uneia tipic feminină. Coco Chanel rămâne unul dintre cei mai apreciați designeri ai timpului. Stilul vestimentar promovat de Chanel s-a diferențiat de toate celelalte prin simplitatea ținutelor, dar compensând prin eleganță, stil și rafinament.


Stilul lui Coco Chanel este destinat femeii de carieră, cea care tratează persoanele cu care interacționează cu egalitate, motiv pentru care nu consideră că ar avea nevoie de tocuri sau trucuri pentru a da senzația că are încredere în sine, că dă dovadă de profesionalism, convingere sau pentru a masca anumite slăbiciuni. Femeia care optează pentru un stil office, dar masculin, întotdeauna va prefera o geantă cât mai minusculă, suficient de mare încât să intre portofelul, cheile, un parfum și un carnețel pentru planificări. În genere, o astfel de persoană este chibzuită, acordă timp și atenție numai acelor elemente din viață care sunt realmente importante; drept dovadă dimensiunea mică a genții nu îi permite să arunce orice lucru atât timp cât persoana, nu îi vede utilitatea.

De exemplu, Geanta Crossbody din piele Donna este modelul care întregește stilul vestimentar cu influențe masculine. Această geantă oferă o libertate mare de mișcare ceea ce o face perfectă pentru a fi purtată pe tot parcursul zilei. 

Realizată dintr-un material de calitate și cu o atenție deosebită acordată detaliilor, geanta este elementul care vă pune în valoare. De multe ori uităm că noi trebuie să purtăm obiectele și nu ele trebuie să ne pună în valoare.


  • Dimensiuni L x h x b(cm): 25 x 20 x 7


Încă din perioada copilăriei, mama joacă un rol important în formarea adultului de acum și indiferent de genul copilului, mama îi insuflă un touch personal. Recunosc, afinitatea pentru lucrurile simple, dar calitative, am deprins-o de la cea mai dragă ființă: mama. Țin minte că nu de puține ori mă așezam pe parchet și mă uitam lung la șifonier, întrebându-mă cu ce să mă îmbrac la școală. Pentru mine, în aceea perioadă era foarte complicat să îți alegi bluza pe care ulterior trebuia să o asortezi cu un anume pantalon, geantă și un anume pantof fie el sport sau office. Încă de atunci mă gândeam cât timp pierd cu acest ritual, și într-un final am optat pentru rochii. De ce? Păi pentru că nu trebuia să asortez decât pantofii. Așa am devenit fana no. 1 al rochiilor.

Revenind la persoana care a avut un real aport în educarea gusturilor mele vestimentare, m-am gândit cu ocazia serbării zilei de naștere să îi achiziționez o geantă. Da, recomandarea mea, acum să aleg și geanta în acord cu personalitatea ei. 

Cum aleg acea geantă...

1. În primul rând are o personalitate puternică și nu prea o impresionează accentele sau detaliile metalice atașate excesiv. Deci, optez pentru ceva clasic, poate chiar office. Care este nuanța cu care nu poți da greș? Păi… negru.
2. Clasic, clasic, dar nu îi place să aibă în garderobă accesorii la care au acces toate doamnele. Este ciudat să vezi pe stradă două genți la fel, nu? Așa că trebuie să găsesc două culori sau două texturi diferite de material.
3. Preferă lucrurile de calitate, ceea ce înseamnă că trebuie să fie din piele naturală.
4. Trebuie să fie compartimentată suficient de bine pentru a putea lua o forfecuță, pilă, ojă pentru cazuri extreme, agendă, plasturi, o carte, portofel (pentru bani și cel pentru carduri), o eșarfă și un compartiment ascuns pentru lucrurile practice precum cheile.
5. Locul de muncă pe care îl are necesită o atenție mai sporită asupra vestimentației, iar look-ul per total trebuie să fie office, astfel că optează pentru liniile fine și clasice. Astfel că, baretele genții trebuie să fie scurte, să poată fi ținută de barete, pe lângă corp pentru a creea senzația de lungime, plus că o geantă cu toarte lungi, ce poate fi pusă pe umăr are tendința de a șifona vestimentația.

Pe site-ul celor de la Alessa am și găsit modelul potrivit. Mai exact, Geanta office din piele neagra, cu detaliu metalic tip lacat, Sonia
Sonia este o geantă cu o înfățisare aparte datorită combinației reusite de materiale care crează o armonie perfectă cu designul ei. Stilată și elegantă, este ideală pentru ținutele clasice și pentru femeile care știu să aprecieze frumosul. Realizată din material de cea mai bună calitate și executată în detaliu, Sonia este accesoriul perfect.

Geanta are baza dreaptă și dispune de două manere atașate de exteriorul genții cu ajutorul unor detalii metalice care au și rol estetic. Se închide cu fermoar și este prevazută, în partea din spate a genții, la exterior, cu un buzunar cu fermoar. Interesant este și detaliul metalic cu rol ornamental, în formă de lacăt situat în partea din față a genții. Geanta este prevăzută cu două manere și poate fi purtată în mână sau pe antebraț.


Sunt nerăbdătoare să îi văd reacția.

Recomandă-i și tu o geantă persoanei care te-a susținut și găsește-i aleasa ținutei, pe Alessa!