Să vină berea!

Astăzi, suntem la capitolul bere şi trebuie neapărat să vă împărtăşesc micile ei secrete. Vă voi arăta şi diferenţele dintre o bere bună, de nota 10 şi una scoasă pe piaţă doar pentru a face umbră pe rafturile magazinelor.

Aşadar, ce ştim noi despre bere?

Noi ştim despre bere că a fost descoperită cu vreo 6000 de ani în urmă, iar în prezent a primit rangul de aliment care este foarte des consumat pentru gustul său plăcut şi răcoritor, dar mai ales ca motiv de interacţiune socială, de intâlnire cu prietenii, deconectare, relaxare. 
Consumată cu moderaţie, berea aduce un beneficiu concret pentru menţinerea stării de sănătate a fiecăruia dintre noi.

Este un aliment natural ce se obţine prin procesarea plantelor, cu peste 90% apă. Berea păstrează fibrele solubile, consumul moderat asigurând între 5% şi 10% din necesarul zilnic.

Berea poate fi cu alcool, ce variază de la 0% la 11 %, fără alcool, cu arome cu alcool şi cu arome fără alcool.

Principalele proprietăţi nutritive ale berii sunt conturate prin conţinutul său bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi care provin din materiile prime şi care împreună contribuie la o dietă sănătoasă. Mai mult, berea consumată cu moderaţie are efecte benefice asupra reducerii riscului de diabet, osteoporoză şi boli cardiovasculare.
Ce nu ştim?

Conţine vitaminele din grupul B. 250-500 ml de bere aduc aproximativ 7% din necesarul zilnic de riboflavină (B2) şi 5% din cel de niacină (B3). Are un conţinut ridicat de acid folic (B9) ce se bate cu Alzheimer-ul. Vitamina B6 ajută la menţinerea normală a nivelului homocisteinei sangvine, substanţă cunoscută pentru efectele benefice în afecţiunile cardiovasculare.

Berea previne bolile cardiovasculare

Bolile cardiovasculare sunt responsabile de moartea a numeroşi oameni. Şi berea, ca şi alte alimente, duce la creşterea nivelului HDL colesterol prin scăderea nivelului homocisteinei şi prin rolul antiagregant. Pe lângă asta mai previne şi diabetul zaharat de tip II, cel care are o incidenţă ascendentă, în special în ţările dezvoltate economic, fiind o afecţiune complexă care în timp poate produce infarct miocardic, polineuropatie, insuficienţă renală şi chiar orbire.

Berea întăreşte oasele

Siliciul din bere are efecte pozitive în menţinerea arhitecturii osoase, alături de calciu şi fosfor. Este uşor de absorbit de către organism, berea fiind, alături de apă, o sursă importantă de siliciu.

Berea cu arome este artificială şi îngraşă mai tare

Berea cu arome este o bere produsă şi ea în mod natural, din ingrediente naturale. Procesul tehnologic asemănător cu cel aplicat la fabricarea berilor normale şi constă în fermentarea cu drojdie a mustului de bere obţinut din malţ şi sirop de zahăr, urmată de maturarea şi filtrarea berii.

Cum arată berea de 10 prin ochii mei
Berea de 10, pentru mine, trebuie să poarte o poveste mai întâi, apoi să facă parte din categoria premium, produsă 100% din ingrediente naturale. Trebuie să fie realizată conform unei reţete tradiţionale, să aibă un caracter unic şi distinct, exprimat printr-un gust pur şi o aromă naturală perfect echilibrată. Neapărat să fie o bere uşoară pe care să o savurez cu plăcere alături de cei dragi.

Ce bere se potriveşte conform dorinţei mele?

Una singură, produsă de Romaqua Group în fabrica de la Sebeș, de 10 ani. Da, 10 ani de bere bună, transilvăneană, mai exact din localitatea Lancrăm.
Este o bere vie, ce îşi păstrează caracterul. Datorită fermentării la temperaturi joase, dioxidul de carbon este persistent, berea îşi menţine prospeţimea şi perlajul un timp îndelungat şi după deschidere

Este făcută cu ajutorul unei tehnologii ultramoderne, fabrica sa fiind una dintre puţinele din lume care produc integral bere fără kieselgur şi pasteurizare. Sunt utilizate doar procese de microfiltrare la rece, fără niciun tratament chimic sau termic al berii, stabilizarea făcându-se prin filtrare prin agaroză, extract din alga agar-agar, care este, de asemenea, o tehnologie ultramodernă, ecologică şi fără reziduuri.
Produsul final iese complet nepasteurizat, cu gust unic, caracterizat de o prospeţime inconfundabilă.

Această bere poartă denumirea de ALBACHER! Nu cred că există roman care să nu fi auzit de ea sau care să nu fi cumpărat-o la PET, doză sau la sticlă.

Şi dacă tot sunt la doză, aş vrea să vă informez că Albacher a fost prima bere ce a avut folie de protecţie din aluminiu (Hygienic Lid Cap). Această folie Hygienic Lid Cap menţine partea superioară a dozei curată. Astfel, producătorii ei garantează că întotdeauna omul savurează berea în condiţii de maximă siguranţă şi igienă.

UN DECENIU DE ALBACHER

Pe 1 mai 2008, Romaqua Group a intrat pe piața berii cu brandul Albacher, construind una dintre cele mai moderne fabrici de bere din lume la Sebeș-Lancrăm, foarte aproape de oraș.

Cu Albacher, Romaqua Group a făcut adevărată performanță: într-un deceniu, a investit 70 milioane de euro, a îmbuteliat 10 milioane de hectolitri de bere și a ajuns pe un meritoriu loc 4 ca volum în topul drastic al producătorilor de profil din România.

Aşadar, La mulţi ani, Albacher, să ne trăieşti încă 1000 de ani şi să ne bucuri cu gustul tău minunat.

Albacher, berea familiei!