Fii fit prin sport

Ce grea este mişcarea – se află pe lista promisiunilor mereu şi mereu este ignorată.
Vreau să văd cine a alergat măcar o dată 2 km în viaţa lui.

Nu este uşor să faci sport, aşa este, dar nu trebuie disciplină, ci voinţă. Iar din voinţă se nasc trei beneficii.
1. Avem o mare energie – suntem mai vioi, ne mişcăm mai repede, uităm de job, gândur, ieşiri neprogramate, etc. Dacă reuim să trecem peste primele săptămâni de obişnuire cu mişcarea regulată, săptămâni în care, într-adevăr, nivelul de energie ne va fi mai scăzut, atunci sunte salvaţi. Cam aşa s-a întâmplat cu mine. Am descoperit cum e să reuşesc să mă trezesc mai devreme şi mai uşor graţie sportului, cum o să am resurse să le fac pe toate trecute pe lista zilei, cum o să mă simt mai în formă ca niciodată.

2. Scădem în greutate fără să renunţăm la mâncarea favorită - e drept că nu se compară cu sportul îmbinat cu o dietă ca la cartea nutriţională, dar tot e o deosebire. Se va vedea diferenţa, cum încetul cu încetul, chiar dacă răutatea de cântar nu ne va arăta un echilibru, iar hainele vor fi tot mai lărgi. După o perioadă o să vedem schimbarea.

3. Ne creşte încrederea în sine; devenim mai energici, ne vedem şi mai fit, chiar vom putea face tot mai multe exerciţii într-o serie şi ne vom putea apropia de aparate pe care la început le ignoram. Aşadar, asta este cheia succesului, aşa vom vrea să vrem şi mai mult, aşa ne vom va schimba complet starea de spirit şi aşa vom avea beneficii în cam toate domeniile vieţii noastre - profesie, viaţă intimă.

Toată lumea aleargă la Braşov
Pe data de 19 și 20 mai va avea loc Maratonul InternaționalBrașov. Data limită pentru a vă înscrie este 15 mai!

De ce la acest maraton…
Fiindcă Maratonul Internaţional Braşov este un eveniment sportiv de masă, un prilej de sărbătoare pentru oraşul de sub Tâmpa, de promovare a obiectivelor turistice, culturale, gastronomice. Bine de ştiut este faptul că din 2015, Braşovul a intrat pe harta maratoanelor de şosea din România, alături de Bucureşti, Cluj şi Arad, iar din 2017 evenimentul de alergare din Braşov este oficial membru full AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Curselor de Distanţă), cel mai important for internaţional în domeniu.

Poţi şi tu să participi
Pot alerga cei cu vârsta cuprinsă între 6 şi 90+ ani, alegând una dintre cele 6 curse, pe distanţe diferite: maraton 42km, semimaraton 21km, cursa de 10,7km şi cursa populară de 5,7km (necompetitivă şi necronometrată, în scop caritabil), team run 4×10.7km şi curse pentru copii între 6-14 ani.

Zona de start şi de finish este Piaţa Sfatului, chiar între Biserica Neagră şi Casa Sfatului.

Fiecare concurent va avea ocazia să descopere în alergare atât Braşovul, cât şi împrejurimile acestuia întrucât traseul este unul deosebit de pitoresc şi presărat cu obiective istorice şi turistice.

Pentru a vizualiza traseul pentru fiecare probă, vă invite să accesaţi următorul link.

Program

SÂMBĂTĂ, 19 MAI

10:00-20:00 predare de kituri – la cortul Sport Expo special amenajat în Piaţa Sfatului.
La preluarea kitului de start fiecare concurent trebuie să fie prezent cu declaraţia pe propria răspundere completată şi semnată. Această declaraţie se primeşte pe email la validarea înscrierii, dar o se poate descărcă şi de AICI.

Kitul se poate prelua şi pentru colegi/prieteni, condiţia este să existe declaraţia pe propria răspundere completată şi semnată în original şi o copie după actul de identitate al persoanei pentru care ridicaţi kitul.

ZIUA CONCURSULUI – DUMINICA, 20 MAI

Menţiuni:
* NU se fac înscrieri în ziua concursului
* NU se va face predare de kituri în dimineaţa cursei decât în cazuri excepţionale şi DOAR pentru participanţii din afara Braşovului, cu anunţare în prealabil. Predarea se va face în cortul special amenajat în zona de start/finish în intervalul orar 7:00-7:45.
7:30-7:45 încălzirea la scenă
7:50 alinierea la start
8:00 START pentru toate cursele: maraton, semimaraton, team run, 10,7km, 5,7km, 2,5km (limită de timp maraton: 6 ore)
14:30 Festivitatea de premiere

Pentru înscriere, vă rog să accesaţi acest link.

Mult success şi vouă. Voi fi printre voi, gata de un traseu pe cinste la altitudine.