Velux, şi visul devine realitate!

Mansardarea casei a devenit o modă. Sunt din ce în ce mai mulţi oameni care au început să înţeleagă avantajele estetice şi economice ale amenajării acestei parte din casa lor. Aşadar, cu investiţie minimă ei pot beneficia de o locuinţă completă la mansardă, de un spaţiu minunat şi atrăgător, care de cele mai multe ţine locul şi de refugiu intim.
Iată care au fost etapele mansardării casei mele de la ţară:

În prima s-a realizat un studiu tehnic, din care a reieşit dacă structura casei permite şi suportă greutatea noii construcţii. A fost o muncă colosală, fiindcă imobilul era vechi de 50 de ani şi a trebuit să suporte multe renovări ca visul să devină realitate.

După realizarea studiului tehnic, s-a trecut la realizarea proiectului de către un arhitect pe care l-am găsit cu greu, apoi la execuţia lucrărilor. Cel mai important în această etapă a fost realizarea unei izolaţii termice atât în jurul ferestrelor, cât şi a acoperişului.

Ferestrele reprezintă aproape 20% din investiţie într-o mansardă, ele fiind piese importante fiindcă sunt cele care asigură iluminarea încăperii şi aerisirea acesteia. Preţul ferestrelor a depăşit 600 de euro, însă m-am bucurat că sunt complet automate, adică se închid şi deschid singure, putând fi chiar şi programate la anumite ore ale zilei.

De la cei mai buni către cei mai pretenţioşi

Cea mai mare companie din România care comercializează ferestre de mansardă, produse de montaj, rulouri decorative și parasolare, tuneluri solare, este Velux.
VELUX România face parte din Grupului internaţional VELUX care deține companii de vânzări şi producţie în peste 40 de ţări în care lucrează 10.000 de angajaţi din întreaga lume. Compania VELUX România a fost înregistrată în 1997.

Timp de peste 75 de ani, Grupul VELUX a creat condiții mai bune de locuit, aducând lumina naturală şi aerul proaspăt în interiorul mansardei. Compania a fost înfiinţată pornind de la viziunea fondatorului, Villum Kann Rasmussen, ce dorea să asigure lumină naturală, aer proaspăt şi calitate vieţii oamenilor. În prezent, aceste trei beneficii se regăsesc în milioane de case din întreaga lume. Astăzi, după mai mult de 75 de ani de la instalarea primei ferestre de mansardă într-o şcoală din Danemarca, viziunea VELUX a evoluat - dar valorile au rămas aceleaşi, aşa cum au fost exprimate prima oară de fondator.

Sediul VELUX România se află în centrul ţării, în Brașov. Aici se află atât showroom-ul, cât și birourile care găzduiesc departamentele de Relații Clienți, Tehnic, Contabilitate, Marketing.

Pe lângă personalul din birouri, există echipe de vânzări profesioniste şi tehnicieni de service pe întreaga suprafaţă a României.

În tot ceea ce fac, îşi doresc să stabilească un standard de excelenţă. Prin calitatea produselor, prin comportamentul în afaceri şi printr-un un spirit civic responsabil.

Cei mai buni pe piaţa mansardării sunt EI. Reţeaua de distribuţie numără în România aproximativ 700 de distribuitori, vânzările fiind doar sezoniere, în condiţiile în care lucrările de construcţie sunt influenţate de vreme.

Toate produsele Velux pot fi comandate numai prin intermediul reţelei de 700 de distribuitori din ţară, lista de preţuri găsindu-se AICI.


Aplicaţia magică 
Velux a lansat o aplicație ce oferă proprietarilor de case șansa de a proiecta design-ul propriei camere, vizualizând efectele reale ale luminii naturale, prin intermediul unei simulări 360 de grade și în realitate virtuală.

Fiind un adevărat ajutor pentru oricine are în vedere reamenajarea podului ori transformarea lui într-un spațiu de locuit, aplicația MyDaylight readuce încăperile la viață, într-o manieră virtuală. 

Astfel, se va putea observa cum razele soarelui pot revigora și aduce beneficiile încăperilor pe ecranul smartphone-ului Iphone sau Android, printr-o simplă accesare în App Store sau Google Play Store. Această aplicație, care utilizează tehnologia avansată de gaming, este gratuită și oferă posibilitatea de a surprinde efectele luminii naturale asupra casei.

MyDaylight este prima aplicație prin care lumina naturală devine tangibilă în spațiul care se dorește amenajat, iar utilizatorii sunt cei care o proiectează și o experimentează, înțelegând astfel cum, prin lumină, spațiul se transformă. 

Aplicația permite amenajarea unei încăperi reale din casă, prin simpla selectare a parametrilor - cum ar fi dimensiunea podelei, înălțimea acoperișului sau plafonul tavanului - și adăugarea ferestrelor, a pardoselii și a finisajelor de la nivelul pereților, sau localizarea camerei și alte date importante. Iar, după aproximativ zece minute, aplicația proiectează simularea digitală personalizată a încăperii, care poate fi văzută în maniera 360 de grade sau prin intermediul realității virtuale.

Pentru a proiecta camera dorită cu ajutorul luminii naturale, trebuie urmaţi 5 pași simpli:

1. Descarcaţi aplicația MyDaylight din magazinele virtuale App Store sau Google Play Store;
2. Configuraţi spațiul virtual adăugând parametrii încăperii, precum dimensiunea spațiului și panta acoperișului;
3. Creaţi diferite variante de iluminare naturală prin schimbarea poziției ferestrelor și/sau a dimensiunilor ferestrelor; 
4. Așteptaţi câteva minute și veţi primi o notificare cu privire la camera ta personalizată, inundată de lumină;
5. Având simularea salvată în telefonul vostru, veţi putea experimenta design-ul camerei, atât în formatul 360 de grade, cât și prin intermediul VR. Dacă veţi folosi ochelari VR, veţi avea parte de o experiență inedită, care vă va da impresia că vă aflaţi chiar în camera pe care aţi creat-o prin intermediul aplicației!