Craig și Dumbrava îl învață pe cel mic cum să aibă grijă de mediul înconjurător!

NU ESTE GREU SĂ AI GRIJĂ DE NATURA TA!
Să fii părinte nu este ușor, dar multe din situațiile neplăcute cu care se confruntă părinții pot fi corectate de aceștia prin puterea exemplului. Este aproape imposibil ca cel mic să asimileze de la o vârstă destul de fragedă toate informațiile necesare pentru a putea fi considerat mai târziu un cetățean bun, dar activitațile desfășurate alături de cei mari îl pot ajuta pe copil să deprindă acest exercițiu.
De exemplu, plimbările în aer liber reprezintă o oportunitate de a-l învăța pe cel mic, prin puterea exemplului, cum anume putem îngriji natura sau mediul înconjurător. Nu de puține ori o plimbare prin parc l-a făcut pe cel mic să întrebe de ce sunt atât de multe „lucruri” aruncate pe jos și ce se întâmplă dacă le lăsăm acolo? I-am explicat faptul că de multe ori oamenii mai scapă câte un ambalaj pe jos, dar explicațiile oferite tot nu l-au făcut să înțeleagă de ce totuși oamenii permit să piardă, așa cum spune el, diverse lucruri pe stradă. M-am gândit să îi arăt ce se întâmplă dacă lăsăm timp de o săptămână un șervețel și o sticlă de plastic exact acolo unde el preferă să se joace, pe măsuța lui? Răspunsul a fost delicios: mă deranjează atunci când mă joc; eu credeam că o să dispară! 
Ei bine, așa a înțeles cel mic că deșeurile trebuie aruncate în locurile special amenajate și dacă noi nu avem grijă să păstrăm curățenia, nimeni nu o va face, mai ales pentru că nici sticla de apă și nici șervețelul nu au „dispărut” într-o săptămână.

Mami, îmi este sete!
Copilul: De ce trebuie să udăm florile?
Părintele: Pentru că și lor le este sete. Azi mi-ai cerut un pahar cu apă, îți mai amintești?
Copilul: Da, mami, pentru că îmi era sete.
Părintele: Crezi că ai fi putut să bei apă mai târziu?
Copilul: Nu.
Părintele: Vezi, așa cum ție ți-a fost foarte sete și voiai să bei imediat apă, așa și florile simt nevoia să se răcorească.
Astfel, copilul învață că plantele din jurul casei trebuie udate atunci când nu plouă.

COPIII AU DREPTUL LA COPILĂRIE!
"Profesia" de părinte pentru mulți dintre adulți reprezintă o reală provocare. Spun acest lucru din prisma faptului că părintele nu dorește să îi fure copilăria celui mic, evitând acel moment mult așteptat de copil pentru a viziona desenul mul iubit. Fiecare dintre noi am trecut prin această etapă deosebit de frumoasă, și părinții noștri nu au fost atât de rigizi în ceea ce privește desenele pe care le adoram în acea perioadă. Într-adevăr, în multe dintre aceste desene este promovată agresivitatea, scenele sunt exagerat de violente, iar monștri parcă sunt singurele personaje, dar există și multe desene educative pentru cei mici. În consolidarea cunoștințelor celui mic m-au ajutat multe dintre aceste desene; pentru că multe episoade se axează pe exemple concrete prin care sunt învățați să împartă cu prietenii săi jucăriile, să exploreze scorburile copacilor în căutarea de mici viețuitoare, ca pe urmă să îmi spună că este cercetaș, să descopere diverse animale, și astfel îmi vorbește pentru prima dată de raton. Un astfel de suport educativ este și jocul Craig și Dumbrava - legendarele provocări. În acest joc, copilul tău este un explorator, aici se întâlnește cu ratonii pe care de preferat ar fi să îi evite, iar prin conversațiile cu ceilalți jucători înțelege de ce sunt periculoase aceste animale sălbatice, descoperă albinele, comorile și trebuie să treacă cu brio anumite încercări.  

Accesând link-ul de mai sus, puteți deja să vă formați o idee despre ce anume presupune jocul. Dacă feedback-ul este pozitiv, să știi că de curând (mai exact pe 8 iulie) a fost lansat pe Cartoon Network noile episoade din Craig și Dumbrava, unde cei mici vor descoperi natura și vor afla cum anume ar trebui să o protejăm. Episoadele vor fi difuzate de luni până vineri, de la ora 12:40.

Craig este protagonistul celui mai nou serial animat: Craig și Dumbrava. Provocările băiețelului de 9 ani vor fi pe deliciul copiilor, Craig alături de cei mai buni prieteni ai săi, J.P și Kelsey, își vor petrece timpul după școală, explorând sălbăticia suburbană din vecinătatea lor. Întreaga acțiune se desfășoară în Dumbravă, un loc plin de provocări pentru cei trei prieteni pe care le vor trece cu ușurință nu prin lupte cu diverși monștri așa cum ne-am aștepta de la desene, ci prin creativitate și joacă. În fiecare episod, personajele se antrenează și explorează lumea înconjurătoare, iar cei mici vor învăța multe informații despre natură.