Astăzi, suntem la capitolul bere şi trebuie neapărat să vă
împărtăşesc micile ei secrete. Vă voi arăta şi diferenţele dintre o bere bună,
de nota 10 şi una scoasă pe piaţă doar pentru a face umbră pe rafturile
magazinelor.
Aşadar, ce ştim noi
despre bere?
Noi ştim despre bere că a fost descoperită cu vreo 6000 de
ani în urmă, iar în prezent a primit rangul de aliment care este foarte des
consumat pentru gustul său plăcut şi răcoritor, dar mai ales ca motiv de
interacţiune socială, de intâlnire cu prietenii, deconectare, relaxare.
Consumată cu moderaţie, berea
aduce un beneficiu concret pentru menţinerea stării de sănătate a fiecăruia
dintre noi.
Este un aliment natural ce se obţine prin procesarea
plantelor, cu peste 90% apă. Berea
păstrează fibrele solubile, consumul moderat asigurând între 5% şi 10% din
necesarul zilnic.
Berea poate fi cu alcool, ce variază de la 0% la 11 %, fără alcool, cu arome cu
alcool şi cu arome fără alcool.
Principalele proprietăţi nutritive ale berii sunt conturate prin conţinutul
său bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi care provin din materiile prime
şi care împreună contribuie la o dietă sănătoasă. Mai mult, berea
consumată cu moderaţie are efecte benefice asupra reducerii riscului de diabet,
osteoporoză şi boli cardiovasculare.
Ce nu ştim?
Conţine vitaminele din grupul B. 250-500 ml de bere aduc
aproximativ 7% din necesarul zilnic de riboflavină (B2) şi 5% din cel
de niacină (B3). Are un conţinut ridicat de acid folic (B9) ce se
bate cu Alzheimer-ul. Vitamina B6 ajută la menţinerea normală a nivelului homocisteinei
sangvine, substanţă cunoscută pentru efectele benefice în afecţiunile
cardiovasculare.
Bolile cardiovasculare sunt responsabile de moartea a
numeroşi oameni. Şi berea ,
ca şi alte alimente, duce la creşterea nivelului HDL colesterol prin scăderea
nivelului homocisteinei şi prin rolul antiagregant. Pe lângă asta mai previne
şi diabetul zaharat de tip II, cel care are o incidenţă ascendentă, în special
în ţările dezvoltate economic, fiind o afecţiune complexă care în timp poate
produce infarct miocardic, polineuropatie, insuficienţă renală şi chiar orbire.
Siliciul din bere are efecte pozitive în menţinerea arhitecturii osoase,
alături de calciu şi fosfor. Este uşor de absorbit de către organism, berea fiind, alături de
apă, o sursă importantă de siliciu.
Cum arată berea de 10 prin ochii
mei
Berea de 10, pentru mine, trebuie să poarte o poveste mai
întâi, apoi să facă parte din categoria premium, produsă 100% din ingrediente
naturale. Trebuie să fie realizată conform unei reţete tradiţionale, să aibă un
caracter unic şi distinct, exprimat printr-un gust pur şi o aromă naturală
perfect echilibrată. Neapărat să fie o bere uşoară pe care să o savurez cu
plăcere alături de cei dragi.
Ce bere se potriveşte
conform dorinţei mele?
Una singură, produsă de Romaqua Group în fabrica de la
Sebeș, de 10 ani. Da, 10 ani de bere bună, transilvăneană, mai exact din
localitatea Lancrăm.
Este o bere vie, ce îşi păstrează caracterul. Datorită
fermentării la temperaturi joase, dioxidul de carbon este persistent, berea îşi menţine prospeţimea
şi perlajul un timp îndelungat şi după deschidere
Este făcută cu ajutorul unei tehnologii ultramoderne,
fabrica sa fiind una dintre puţinele din lume care produc integral bere fără
kieselgur şi pasteurizare. Sunt utilizate doar procese de microfiltrare la
rece, fără niciun tratament chimic sau termic al berii, stabilizarea făcându-se
prin filtrare prin agaroză, extract din alga agar-agar, care este, de asemenea,
o tehnologie ultramodernă, ecologică şi fără reziduuri.
Produsul final iese complet nepasteurizat, cu gust unic,
caracterizat de o prospeţime inconfundabilă.
Această bere poartă denumirea de ALBACHER! Nu cred că există roman care să nu fi auzit de ea sau care să nu fi cumpărat-o la PET,
doză sau la sticlă.
Şi dacă tot sunt la doză, aş vrea să vă informez că Albacher
a fost prima bere ce a avut folie de protecţie din aluminiu (Hygienic Lid Cap).
Această folie Hygienic Lid Cap menţine partea superioară a dozei curată.
Astfel, producătorii ei garantează că întotdeauna omul savurează berea în condiţii de
maximă siguranţă şi igienă.
UN DECENIU DE ALBACHER
Pe 1 mai 2008, Romaqua Group a intrat pe piața berii cu
brandul Albacher, construind una dintre cele mai moderne fabrici de bere din
lume la Sebeș-Lancrăm, foarte aproape de oraș.
Cu Albacher, Romaqua Group a făcut adevărată performanță:
într-un deceniu, a investit 70 milioane de euro, a îmbuteliat 10 milioane de
hectolitri de bere și a ajuns pe un meritoriu loc 4 ca volum în topul drastic
al producătorilor de profil din România.
Aşadar, La mulţi ani, Albacher, să ne trăieşti încă 1000 de ani şi să ne bucuri cu gustul tău minunat.
Albacher, berea familiei!
Aşadar, La mulţi ani, Albacher, să ne trăieşti încă 1000 de ani şi să ne bucuri cu gustul tău minunat.
Albacher, berea familiei!