Vincon România sărbătorește alături de tine 50 de ani de istorie și tradiție. Povestea merge mai departe!

Ziua de naștere pe lângă momentul reîntâlnirii cu familia dragă este și un prilej de conștientizare a vârstei pe care am reușit să o atingem și care pe mine personal, m-a ajutat să devin adultul de acum. Sunt o persoană dinamică și ador să mă bucur de fiecare clipă a vieții mele, atât de momente plăcute, cât și cele dezirabile, și nu prea mă afectează procesul de înaintare în vârstă. Este adevărat că deseori îmi aloc un moment de meditație și nu îmi dau seama când a trecut timpul, ieri eram copilul care alerga prin parcuri, iar azi adultul matur care la rândul lui crește un viitor adult.

Aniversarea celor 50 de ani.

Împlinirea vârstei de 50 de ani în viitor va fi cu mult diferită de celelalte aniversări tocmai prin simplitatea ei. Recunosc că mă gândesc serios să îmi sărbătoresc ziua de naștere alături de singura persoană cu care am decis să construiesc un viitor pentru copii mei, alături de soț. 
La 50 de ani îmi doresc să fiu alături de soțul meu la munte, într-o cabană rustică, iar priveliștea să surprindă un lanț de munți, păsările să cirpească de dimineața și până seara, să aud ciocănitoarea dis-de dimineață, în timp ce servim dimineața un vin alb și o felie de brânză Camembert. 
O terasă cu deschidere largă pentru a mă bucura de vântul lin al dimineții de vară, de dinamismul păsărilor și de freamătul copacilor în timp ce răsfoiesc cu soțul meu pozele de la prima noastră întâlnire, de la primul revelion împreună, primul cadou oferit în dar și pozele spontane surprinse de mine în acele momente inoportune sau când look-ul nu arăta tocmai impecabil. 50 de ani va fi o aniversare despre noi, despre recunoștiința pe care i-o port soțului meu pentru că a fost acolo lângă mine, pentru că a avut încredere că numai împreună vom reuși și nu a greșit. 
Mai târziu ne vom plimba prin pădure și voi pregăti un coș cu bunătăți pe care le vom servi în apropierea unui lac, vom picta un tablou împreună indiferent dacă soțul nu are talent, contează să rememorăm activitățile pe care obișnuiam să le facem la vârsta de 24-25 de ani. Seara în schimb, se va încheia într-o notă romantică, o cină specială alături de un vin de calitate și un film pe măsură. Comoara Pivniței Cabernet Sauvignon este vinul preferat ce se regăsește pe rafturile unuia dintre cele mai mari branduri de vin, Vincon România.

Carcateristicile vinului Cabernet Sauvignon :

Cabernet Sauvignon Comoara Pivnitei este un vin roșu sec, cu o culoare roșie cărămizie, maturat in budane de stejar timp de 36-48 de luni si invechit in sticla minimum 48 de luni.
Note olfactive: aromele de coacăze negre, afine și mure sunt completate de tanini de stejar dulci și evoluați prin învechire. Note gustative:bogat, fructat, cu note de cireșe supracoapte, echilibrat, cu postgust lung. soiul este recomandat în special pentru preparatele pe bază de carne roșie, brânzeturi și nuci gratinate. 

Istoria Vincon România:

VinconRomania a fost fondat în anul 1949 și a fost privatizat în 1999 şi de atunci Luchi Georgescu este acţionarul majoritar şi Preşedintele companiei.
Compania deţine 1500 de hectare de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi, 11 ferme viticole, 10 crame, 3 platforme industriale pentru condiţionarea şi îmbutelierea vinului, a băuturilor spirtoase şi a oţetului, dar şi trei depozite. Din aceste podgorii, societatea produce vinuri de calitate superioarã din soiurile: Feteascã Albã, Feteascã Regalã, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteascã Neagrã, Tãmâioasã Româneascã şi Busuioacã de Bohotin.
Vincon Romania are unele din cele mai rafinate crame din ţară şi portofoliul companiei acoperă toate segmentele de consum, motiv pentru care deţine un procentaj echilibrat in toate categoriile.
Crama Beciul Domnesc, cea mai mare vinotecă profesională din România, deţine peste 100,000 de sticle de vin, cele mai vechi datând din 1949. Crama fondată în timpul domniei lui Ştefan cel Mare a fost renovată între 1834 - 1839, în perioada domniei lui Mihail Sturdza, este acum monument istoric.
Crama Paradis, cunoscută datorită rezervei de distilat de vin, este cea mai mare din Sud-Estul Europei, adăpostind peste un milion de litri de distilate de vin cu vechimi cuprinse între 12 şi 35 de ani.
Vincon este singura companie din România care poate oferi o colecţie remarcabilă de vinuri începând cu vinuri noi până la vinuri învechite şi maturate timp de peste 60 de ani. Compania are vinuri obţinute prin metode tradiţionale de vinificaţie dar şi vinuri obţinute prin cele mai moderne tehnologii. Diversitatea produselor noastre este esenţa de bază a caracterului nostru unic şi este baza solidă de notorietate a companiei noastre.
Segmentul vinurilor de top, super premium, e reprezentat în portofoliul Vincon de două game de vin:
Comoara Pivniţei (Cabernet Sauvignon şi Merlot, Pinot Noir, Tămâioasă Românească, Fetească Albă, Sauvignon Blanc)
Oenoteca (Fetească Regală, Muscat Ottonel, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon) - colecţii de vinuri învechite
Segmentul vinurilor premium şi super-premium este completat în portofoliul Vincon Romania de Rose Verite, Rose Far Niente, Beciul Domnesc Grand Reserve, Egregio, Ambrosio şi Mirabilis Machina.
În categoria vinurilor roşii, consacrată este gama de vinuri Beciul Domnesc (Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir şi Riesling de Rhin, Feteasca Albă, şi Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel şi Rose).
Printre cele mai cunoscute şi consumate vinuri produse de companie putem menţiona Galbena de Odobeşti, Proles Pontica, Premiat - Eticheta Neagră şi Muscatel.Brandul Galbena de Odobești din gama Vincon împlinește anul acesta frumoasa vârstă de 50 de ani, ocazie cu care a primit o nouă etichetă, restilizată, dar și o ediție aniversară.

Vinul este alegerea care mă definește pentru că la fel ca și vinul omul trebuie să înainteze în vârstă să treacă prin varii experiențe de viață mai mult sau mai puțin plăcute pentru a se dezvolta și pentru a accede la treapta înțelepciunii. cu cât trec anii mai mult, cu atât notele vinului sunt mai apreciate, cu cât este mai vechi cu atât este mai apreciat pentru caracteristicile sale, culoare, gust, buchet, aromă.