113 RON nu este deloc o sumă ghinionistă la E.ON. Cum să ne răcorim vara aceasta!

Nu este nimic mai neplăcut, în această perioadă gri în care ne aflăm cu toții, de a nu putea ieși timp de 8 ore din fața laptop-urilor. Pandemia produsă de virusul Covid-19 este responsabilă cu lucrul de acasă a sute de mii de oameni. Însă nu statul în casă este problema, ci creșterea gradului de disconfort din casă.

Lipsa aerului poate determina o alterare a mecanismelor care reglează temperatura internă și reducerea toleranței la caldură. Astfel, organismul uman poate suferi în timpul caniculei prin pierdere de apă și electroliți.

Recomandări generale
- un consum zilnic de cel puțin 2 litri de lichide (sucuri naturale, apă plată, îmbuteliată)
- reglarea aerului condiționat cu 5 grade mai puțin decât temperatura exterioară
- la temperaturi peste 32°C nu se utilizează ventilatorul
- dușurile trebuie să fie călduțe
- atenție! alcoolul și băuturile care conțin cofeină favorizează deshidratarea și reduc rezistența organismului la caldură
- un consum regulat de fructe și legume proaspete – conțin o mare cantitate de apă și minerale
- evitarea activităților în interior cu consum mare de energie (sport, curățenie)
Alternative sunt și pentru noi, fetele, însă cu respectarea normelor impuse de Ministerul Sănătății. Adepta ieșirilor, mai ales în aer liber, optez pentru piscină sau terase. O ieșire cu prietenele nu face rău deloc; dar totul costă. La un prim calcul aș putea foarte ușor să fac un cost care îmi iese din buzunar săptămânal:
-          intrarea la piscină - 90 RON; consumația – 20, 23 RON = 113 RON
-     ieșirea de două ori la terasă; hrana - 30 RON, o limonadă – 12 RON/ un suc – 11 RON desertul  - 15 RON = 113-114 RON
Apropo de ieșiri, nu fac din asta un obicei, dar vara parcă nici nu aș mai dormi, vorba lui Connect-R.

Care ar fi cealaltă soluție de combatere a caniculei...

Cei de la E.ONRomania au venit cu o soluție de răcire a casei sau biroului nemaipomenită; Una bucată Pachet E.ON Cool ce conține un aparat de aer condiționat cu tehnologia Inverter, dar și servicii incluse pe toată perioada contractuală. Acest pachet E.ONCool se oferă doar cu plata în rată și avans 0, cea mai mică rată fiind de 113 lei/lună, adică exact aceeași sumă, doar că este lunară de această dată.
Aerul condiționat este un dispozitiv din ce în ce mai prezent în casele românilor, mai ales în orașele din sudul țării, unde media temperaturilor anuale este în mod constant mai ridicată. Fără doar și poate, acest produs mărește gradul de confort din interiorul locuinței și tocmai de aceea este bine să știm ce cumpărăm.
Avantajele aerului condiționat de la E.ON
Poate face și răcoare și căldură în locuință, nefiind necesare alte dispozitive adiționale. În acest mod se poate crea un climat optim în casă, la orice oră din zi și din noapte. 

Un alt mare avantaj al aparatelor de aer condiționat de la E.ON este ca ele se montează sus, pe perete, neafectând în niciun fel suprafața utilă a locuinței. Spre deosebire de calorifere, ventilatoare, reșouri sau alte sisteme de răcire și încălzire, aerul condiționat vine cu un plus din punct de vedere ergonomic. 

Aparatele se întrețin foarte ușor și se strică destul de greu în condiții normale de folosire, însă E.ON sfătuiește să se asigure curățenia și igienizarea acestuia, făcându-i totodată durata de viață mai mare. 

Despre noutatea companiei E.ON...

E.ON dorește, în primul rând, prin pachetul E.ON Cool, un consum de energie mai redus, iar fiecare dintre noi ar putea economisi lună de lună și, de asemenea, ne vom putea bucura și de un montaj rapid, inclus în pachet, dar și de promptitudinea și seriozitatea unei echipe de tehnicieni autorizați.
Cum am mai spus, pachetul E.ON Cool conține un aer condiționat cu tehnologia Inverter și servicii la pachet, montaj, plus plata în rate împreună cu factura E.ON.
Ce servicii includ pachetele E.ON Cool?

În comparație cu oferta altor magazine, E.ON nu se oprește la livrarea echipamentului, ci oferă o soluție completă de la livrare și montaj până la servicii post-instalare. Confort sporit și siguranță 7 zile din 7.

Echipament
Aparat de aer condiționat cu tehnologie Inverter, la alegere

Livrare și montaj
Montaj rapid în maxim 5 zile

Servicii curățare
Curățare condensator și carcasă unitate externă
Curățare filtre demontabile

Servicii igienizare
Igienizare vaporizator - Curățare profesională împotriva bacteriilor și mucegaiului
Igienizare țeavă condens

Verificare parametri funcționali
Verificare agent frigorific și completare, după caz
Verificare conexiuni electrice, componente mecanice în mișcare și remediere, după caz

Intervenții de urgență 24/7
Reparații și înlocuire tablou electric, siguranțe, doze, prize, întrerupătoare
2 intervenții pe an în limita a 400 RON/intervenție*

De ce trebuie aleși cei de la E.ON...

Pentru că... a fost votat sistemul de aer condiționat care oferă cel mai înalt nivel al calității.
Pentru că... a fost ales sistemul de aer condiționat cu cel mai bun raport calitate-preț în România.
Pentru că... este un partener de încredere.

Apropo, E.ON poate fi partener și pentru clienții business. Dacă vă interesează, vă recomand să consultați site-ul www.eon.ro, unde, totodată, se regăsesc și sisteme de încălzire.

Pe lângă toate acestea, eu mai am și alte moduri de a mă răcori, investind cam tot suma de 113 RON.

Condimentele și iaurtul
Este cunoscut faptul că iaurtul răcorește. Nu este neaparat nevoie să fie de la frigider. Chiar dacă este la temperatura camerei, iaurtul își va face treaba și nu aduce calorii corpului dacă există grija de a fi natural și de a conține grăsimi puține. Există pe piață iaurt cu 2% grăsime. Este ideal!
Condimentele produc o iritație a sistemului digestiv, iar organismul răspunde transpirând. Evaporarea transpirației dă senzația de răcoare.

Spray răcoritor
Un ceai de mentă concentrat, pus într-un pulverizator și păstrat la rece la frigider. Atunci când vreau să mă răcoresc, îmi stropesc corpul cu el, acolo unde simt nevoia. Efectul va apărea atât prin faptul că lichidul este rece, cât și prin conținutul uleiurilor volatile din mentă. Ele se vor evapora rapid, răcorind pielea. În plus, menta are și acel efect odorizant plăcut.

Cumpăr alimente fără sare
Sarea din alimente face ca organismul să rețină lichide și să alimenteze sursa cu care se umflă încheieturile. Pe durata caniculei, renunțarea totală la sare este cât se poate de indicată, nu numai ca să nu se umfle corpul, dar și pentru siluetă.

Mai multa apă
Pare ciudat, dar apa consumată stimulează funcționarea intensa a rinichilor și astfel se elimină orice exces de lichid din organism. Dar, atenție, este vorba numai de apă plată, nu carbogazoasă, nu îndulcită, nu cu vitamine sau alte minuni.

Fructele
Același efect se obține consumând alimente ce au vitaminele B5, B6 și D; avocado, cartofi dulci, ouă, semințe de floarea-soarelui, conopida, varza, porumbul, spanacul, somonul. Carența de vitamina B6 se manifestă printr-o stare de nervozitate continuă, inflamarea limbii, ulcerații în colțurile gurii.