ÎNCEARCĂ NOUL SUPLIMENT B12 VITAL!

Părinţii ne spun adesea: mănâncă pentru fi puternic (ă)? Hrana te ţine pe picioare în fiecare zi, iar acest lucru se datorează, într-un fel, şi vitaminei B12 (cobalamină) care contribuie la transformarea în energie a alimentelor pe care le consumăm. Asemenea altor vitamine, şi ea duce la buna funcţionare a organismului nostru, fiind un nutrient important pentru sănătate.

Vitamina B12 nu trebuie să lipsească din organismul nostru

Vitamina B12 joacă rol foarte important în formarea hematiilor, în metabolismul celular şi în funcţionarea neuronilor (celule nervoase). Dacă apar deficienţe ale acesteia, simptomele includ senzaţii de furnicături persistente la nivelul membrelor superioare şi inferioare, confuzie şi pierderi ale memoriei.

În plus, vitamina B12 are şi un rol foarte important în a proteja ficatul, prin faptul că va împiedica grăsimile să se depună pe ficat. Pe de altă parte, dacă în organism  ar apărea un deficit de vitamina B12, cauzat de cele mai multe ori de un regim alimentar mai puţin adecvat, atunci apar simptome precum constipaţia, dificultăţi în echilibru, pierderi temporare ale memoriei, anemie, amorţeli, inflamaţii ale limbii, dezorientare sau chiar şi demenţă atunci când deficitul este prea mare.
Această vitamină se găseşte în majoritatea produselor de origine animală, cum ar fi: carnea de vită, de pui, de porc, în special în ficat şi rinichi, în produsele lactate, în ouă, în hering, macrou, ton, somon, fructe de mare (crabi, scoici sau stridii).
Vitamina B12 nu se găseşte în majoritatea vegetalelor, se găseşte numai în drojdie de bere, soia, alge (alge brune, dulse, kombu şi nori), lucernă şi hamei.

Alte surse de vitamina B12

Cu multă răbdare şi o lungă cale de informare, dar și prin sfaturi nenumărate de la medici specialiști în domeniu, am “cules” din farmacii varianta modernă de vitamina B12.
Nu m-am speriat deloc de ea, am mers pe încrederea spuselor medicilor şi până la urmă am zis: “Nu există om care să nu poftească în cursul zilei la o gustare. Ce Dumnezeu, cu toţii mâncăm ceva alternativ, câtuşi de puţin.” Dar pe lângă aceste gustări rare nu uit deloc să îmi protejez organismul, respectând programul echilibrat. Aşa că încă mai “savurez” din sursa ideală de aport a vitaminei B12; B12 Vital, un supliment alimentar proaspăt lansat în România de producătorul WÖRWAG Pharma, o companie germană cu renume foarte bun în piață. El este disponibil în principalele lanțuri de farmacii din țară.

La ce mă ajută B12 Vital
Are un aport adecvat de vitamina B12, ce este esențial pentru:
• funcționarea normală a sistemului nervos
• menținerea sănătății psihice
• metabolismul energetic normal
• reducerea oboselii și extenuării.

Depistarea precoce şi tratamentul sunt importante

Dacă este lăsată netratată, deficienţa poate cauza probleme neurologice severe şi boli de sânge.
O deficienţă gravă de vitamina B12 poate fi corectată în două moduri: injecţii săptămânale de vitamina B12 sau pastile de zi cu zi cu doze mari de vitamina B12. Un deficit de vitamina B12 uşor poate fi corectat cu multivitamine standard.

Alimente care conţin vitamina B12

Necesarul zilnic de B12 variază în funcţie de anumite aspecte (vârstă, de exemplu), doza zilnică recomandată fiind de 2.4 mcg (micrograme) la adulţi, respectiv 2.6 mcg în cazul femeilor însărcinate.

Surse naturale cu un conţinut bogat de B12:

- ficatul de viţel;
- scoicile;
- somonul;
- carnea de pasăre;
- carnea de miel;
- brânzeturile;
- ouăle, laptele şi alte produse de origine animală;

Persoanele care au deficit de vitamina B12 îşi pot asigura cantitatea necesară organismului prin administrarea unor suplimente cu diferite concentraţii, în funcţie de necesităţi.

Marea descoperire

Nu de mult timp am auzit şi eu de varianta modernă de vitamina B12.
Am zis să merg la medicul de familie şi să mă consult cu el; până la urmă ce aveam de pierdut? Medicul mi-a transmis că este o sursă ideală de aport a vitaminei B12; B12 Vital se cheamă şi este un supliment alimentar proaspăt lansat în România de producătorul WÖRWAG Pharma, o companie germană cu renume foarte bun în piață. El este disponibil în principalele lanțuri de farmacii din țară.