Panourile radiante cu infraroșu, ideale pentru sănătatea familiei tale

În România diferențele de temperaturi în casele oamenilor oscilează. Așadar, pe piață circulă zvonul că a apărut o soluție mai bună pentru o încălzire eficientă.
Despre ce este vorba

Panourile radiante cu infraroșu, acele instalații de încălzire care se bazează pe curentul electric pentru încălzirea încăperilor altfel decât funcționează centralele sau alte aparate auxiliare, cu eficiență ridicată, efecte benefice pentru organismul uman și o sursă mai ieftină ce produce căldură.

Ce sunt ele, de fapt

Panourile radiante cu infraroșu sunt niște modele noi, concepute să nu ocupe mult spațiu, ele montându-se pe tavan sau pe perete. Pot fi dotate și cu brațe de fixare, dându-le un aspect modern datorită design-ului lor, fiind perfecte chiar și pentru spațiile înguste.
Aceste panouri sunt realizate în urma folosirii celor mai noi tehnologii cu fibră de carbon. Sunt puternice, viabile la uzură și au o lungă durată de funcționare a elementului încălzitor. Nu sunt pretențioase când vine vorba de spațiu. Fiecare componentă a acestui sistem a fost atent concepută pentru a oferi performanțe la un nivel cât mai ridicat și pe un timp îndelungat, după cum se arată scris și pe chibzuintza.ro.

Cum funcționează?

Panourile radiante cu infraroșu pot fi controlate de la distanță cu ajutorul unei telecomenzi, astfel se poate regla automat consumul de energie în funcție de setarea dumneavoastră și asigură o temperatură constantă în încăpere.

Aceste panouri sunt extreme de economice, datorită randamentului lor de 99.9% (energie electrică) respectiv un raport de 92% (energie radiantă) și 8% (convecție), ele producând caldură în câteva minute de la pornire.
De exemplu: Panourile radiante Dragus 700w (550w) 95/60, au o putere/temperatură de 550W la 100-110 grade C, 700w la 20 grade C, dimensiuni: 600x950x21 mm, greutate: 6 kg, volum încălzit: 15-33 mc, suprafața încălzită 6-13 mp, timp de încălzire: 5-10 minute.

„Nu încălzesc casa, ci corpurile din ea“ 

Sunt sisteme care reproduc acțiunea soa­relului. Nu transmit căldura cu ajutorul curenților de fluid naturali sau artificial, ci prin radiații, cor­purile fiind cele care se încălzesc, ca mai apoi să emită căldură. Așa cum iarna, când este soare, poți face plajă, deși afară sunt minus 20 grade, nu razele luminoase încăl­zesc, ci radiațiile infraroșii, acest lucru poartă denumirea de „Convec­ție”.
De exemplu: Dacă intenționăm să încălzim apa, punem corpul care dorim a fi încălzit deasupra flăcării, și nicidecum lângă ea; dar cum procedăm dacă se dorește răcirea unui corp cu ajutorul gheții? Majoritatea oamenilor așază obiectul deasupra gheții, dar acest procedeu nu este deloc corect: aerul de deasupra gheții, odată răcit, coboară, fiind înlocuit cu aerul înconjurător care este cald. Astfel, dacă doriți să răciți o băutură sau o mâncare, nu o așezați pe gheață, ci sub ea.


Avantajele încălzirii cu panouri radiante cu infraroșu

- Costurile privind achiziția și montarea panourilor radiante sunt vizibil mai mici în comparație cu instalarea unui alt sistem de încălzire cu centrală termică și radiatoare. (50%). Punerea în funcțiune a panourilor radiante cu infraroșu se face într-un timp foarte scurt, câteva minute, și nu necesită lucrări extravagante de construcții și de instalații.  
- Încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu poate avea efecte benefice asupra corpului uman prin stimularea circulației sangvine.
- Nu apare mișcare de aer în cameră, deci nici mișcare de praf sau alte mirosuri.
- Este potrivit chiar și pentru încăperi mari, acolo unde încălzirea cu surse clasice nu este eficientă deoarece s-ar încălzi inutil un volum foarte mare de aer, implicit cu costuri ridicate.  
- Încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu este sigură atât în ceea ce privește securitatea și sănătatea persoanelor, cât și în ceea ce privește siguranța și stabilitate în funcționare: nu are materiale ajutătoare, cum ar fi: lichide sau abur sub presiune și există un risc scăzut la incendiu, poluarea fiind inexistentă.   
- Au o lungă durată de viață și nu necesită o întreținere specială.   
- Pentru instalarea lor nu sunt necesare existența unor prescripții tehnice legislative: avize sau autorizații, iar montajul poate fi făcut chiar de către beneficiar fără a fi nevoie de experiență în instalarea de sisteme și instalații termice.  
- Sunt ecologice: nu degajă fum, noxe, CO, etc.
- Sunt fiabile.

Puteți comanda cu încredere de aici.